Μελτέμια και δροσιά στα ανατολικά, ασθενείς άνεμοι και ζεστούλα στα δυτικά

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην ανατολική Ελλάδα θα είναι ανεμώδες και δροσερό, ενώ στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς και θα παρατηρηθούν υψηλότερες θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές 33-35οC). Κατά τα άλλα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Στις αρχές της νέας εβδομάδας ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συγκεκριμένη ατμοσφαιρική διαταραχή, που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα κατευθυνθεί αρχικά προς την Ιταλία και στη συνέχεια θα κινηθεί Α-ΒΑ, επηρεάζοντας βασικά τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας. Λεπτομέρειες γι αυτή την αλλαγή του καιρού που συμπίπτει με την αλλαγή της εποχής τις επόμενες μέρες.


Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά- Β. Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου