Ίσως, ο θερμότερος Δεκαπενταύγουστος της τελευταίας εικοσαετίας

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Ν-ΝΑ Ευρώπη ευνοεί τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μέγιστη τιμή της θα φθάσει: το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τους 39 βαθμούς, την Πέμπτη (14/8) τους 40 και τον Δεκαπενταύγουστο τους 41 βαθμούς. Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα για μια-δυο μέρες ακόμα η ζέστη θα είναι υποφερτή λόγω της διατήρησης των βόρειων ανέμων, αλλά από την Παρασκευή οι άνεμοι θα κοπάσουν και ο δείκτης δυσφορίας θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (16-17/8) στη χώρα θα επικρατήσουν σταδιακά ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, αρχής γενομένης από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στο Ιόνιο ο μαΐστρος θα κάνει την εμφάνισή του από το απόγευμα της Παρασκευής και θα είναι ενισχυμένος (6 με 7 μποφόρ).

        

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 39 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και την ημέρα τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου