Κλείνει σιγά-σιγά ο κύκλος της αστάθειας και ανοίγει ο κύκλος της ζέστης

Ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα προκαλούν αστάθεια, η οποία θα οδηγήσει στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή). Κατά τα άλλα, η διάταξη των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων διατηρεί το Β-ΒΔ ρεύμα με μέγιστη ένταση 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (9-10/8) οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Οι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Τη νέα εβδομάδα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Εκτιμάται ότι από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στα ηπειρωτικά οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν μεταξύ 37 και 39 βαθμών, χωρίς να αποκλείονται και οι 40 βαθμοί στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Η υποχώρηση της ζέστης θα αρχίσει τον Δεκαπενταύγουστο από τη ΒΔ Ελλάδα. Όλες αυτές τις ημέρες οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια.


Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως τα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως τα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
 Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στο Β. Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου