Σαββατοκύριακο φθινοπωρινών προδιαγραφών

Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στα ΒΔ Βαλκάνια παραμένει σχεδόν στάσιμο και επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες μέρος της Ιταλίας και αρκετές περιοχές της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Το Σαββατοκύριακο (13-14/9) η χώρα μας δεν θα επηρεαστεί άμεσα από το παραπάνω χαμηλό, αλλά στο Ιόνιο και τις ηπειρωτικές περιοχές δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο σημαντικά σε έκταση, διάρκεια και ένταση την Κυριακή. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι μόνο κατά τόπους στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16/9) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Παράλληλα, στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (17-18/9) θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά (απογευματινές ώρες).

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η πιθανότητα όμβρων είναι μικρή. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η πιθανότητα όμβρων είναι μικρή. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου