Ολοταχώς προς την ψυχρή και ανεμώδη φάση της κακοκαιρίας

Ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), οι βροχές και οι καταιγίδες βασικά θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι οι οποίοι το απόγευμα να φθάσουν στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Την Κυριακή (28/9) οι βροχές σταδιακά θα εξασθενήσουν θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη. Ωστόσο, οι βοριάδες στα ανατολικά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στη διάρκεια της νέας εβδομάδας γενικά δεν προβλέπονται βροχές και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι τα όψιμα μελτέμια, τα οποία στο Αιγαίο από τα 8 μποφόρ της Δευτέρας θα πέσουν στα 5 με 6 για να ενισχυθούν και πάλι στα 7 μποφόρ στο δεύτερο μισό της εβδομάδας. Η πορεία της θερμοκρασίας ως την Τετάρτη θα είναι ανοδική, αλλά στη συνέχεια θα γίνει πτωτική  κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βελτιωμένος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές το πρωί κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β 6 με 8 και από το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια. Πιθανότητα παροδικής καταιγίδας. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 και τοπικά στα ανατολικά στα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά τις πρωινές  ώρες. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου