Μετόπωροι Ετησίες

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο ευνοεί την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων στη χώρα και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της. Τα όψιμα μελτέμια, οι  μετόπωροι (μετά τις οπώρες) Ετησίες των αρχαίων Ελλήνων, θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ και θα προκαλέσουν πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και το ΒΔ αιγαίο, αλλά οι καταιγίδες θα περιοριστούν, καθώς η δομή της ατμόσφαιρα θα γίνει πιο ευσταθής. Την Παρασκευή (19/9) οι βροχές γρήγορα θα σταματήσουν παντού και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και η ψύχρα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο (20-21/9) τα μελτέμια σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο. Καλοκαιρινές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα και στις αρχές της νέας εβδομάδας.



Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως στην Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου