Αυξομειώσεις στην ένταση των βοριάδων και τη θερμοκρασία

Οι Β-ΒΑ άνεμοι που τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 μποφόρ και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα). Κάποιες βροχές που θα σημειωθούν στις προσήνεμες στο βοριά ανατολικές και νότιες περιοχές (κυρίως στη βόρεια Κρήτη) θα είναι γενικά ασθενείς. Την Τρίτη και την Τετάρτη (30/9-1/10) σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παράλληλα, στο Αιγαίο οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και από τα 8 θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (2-3/10) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν  στη Μακεδονία και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου