Γρήγορη, αρκετά επικίνδυνη και με χειμωνιάτικο χρώμα η επικείμενη κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει  βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παράλληλα, ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τις Βαλτικές χώρες ως τη Β. Ιταλία κινείται γρήγορα Ν-ΝΑ. Το ψυχρό μέτωπο ακολουθούν ισχυροί βοριάδες οι οποίοι θα μεταφέρουν προς την περιοχή μας ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη. Επισημαίνεται ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική με αποτέλεσμα να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Το Σάββατο (27/9) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν γρήγορα στα ανατολικά και τα νότια και την Κυριακή (28/9) σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Πάντως, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας αναμένεται βελτίωση του καιρού, καθώς οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.        
  

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου