Ήλθε, είδε και απήλθε το ψυχρό μέτωπο

Ήλθε, είδε και απήλθε το ψυχρό μέτωπο που επηρέασε τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αφήνοντάς μας ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ και ψύχρα ιδιαίτερα το πρωί στη βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας (Τετάρτη) η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, αρκετά ζεστή θα είναι και η Πέμπτη (25/9). Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή (βαρομετρικό χαμηλό) που θα μας έλθει από τη Β-ΒΔ Ευρώπη θα επηρεάσει τη χώρα, αρχής γενομένης από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο (26-28/9) η συγκεκριμένη μεταβολή του καιρού είναι πιθανό (60-70%) να εξελιχθεί σε κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας που το Σαββατοκύριακο θα είναι αισθητή.     

  
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου