«Κλείδωσε» η κακοκαιρία

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τη χώρα, αρχής γενομένης από τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Την εμπροσθοφυλακή του συστήματος αυτού αποτελούν οι νοτιάδες που το βράδυ στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 και πιθανώς στα βόρεια τα 8 μποφόρ. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (23-24/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Τα άλλα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της ΒΔ Ελλάδας. Το Σαββατοκύριακο (25-26/10) οι συνθήκες θα είναι γενικά χειμωνιάτικες με βοριάδες και αισθητό κρύο. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.   


Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Ν 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Αργότερα τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές τη νύχτα. Άνεμοι Ν 3 με 4 και αργότερα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 και το απόγευμα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 και το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 και αργότερα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου