Από τους βοριάδες στους νοτιάδες, αλλά για λίγο. Νέα ψυχρή εισβολή από την Πέμπτη

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου εξασθενεί με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των βοριάδων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει άνοδο. Ωστόσο, οι ελάχιστες  τιμές της θα είναι χαμηλές και έτσι η ψύχρα το πρωί θα είναι αισθητή κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Τρίτη (21/10) προβλέπεται γενικά καλοκαιρία με τοπικές ομίχλες το πρωί και Δ-ΝΔ ανέμους εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Τετάρτη (22/10) ο καιρός θα είναι υγρός και σχετικά ζεστός με νοτιάδες που στα πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Την Πέμπτη (23/10) προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα, αλλά δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Β-ΒΔ εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Η Παρασκευή (24/10) θα περάσει με βοριάδες και ψύχρα, ενώ το Σαββατοκύριακο (25-26/10) ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.  

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου