Αρκετό νερό στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Β-ΒΑ και επηρεάζει το Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ ως 6 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Την Τετάρτη (8/10) οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος, το οποίο στο Αιγαίο θα φθάσει τα 6 και από το βράδυ τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (9-10/10) οι βοριάδες στα ανατολικά θα συνεχιστούν με βασική ένταση 6 με 7 μποφόρ, αλλά οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (11-12/10) αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.


Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών  στο Β. Αιγαίο,   τις Δ. Κυκλάδες και τη ΒΔ. Κρήτη. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου