Οκτωβριανό συννεφόκαμα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα γίνει ευνοϊκή για την επικράτηση Δ-ΝΔ ανέμων στην περιοχή μας με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Με το δυτικό ρεύμα οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30 βαθμούς. Με δεδομένα τις υψηλές νεφώσεις που θα υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές και τη ζέστη μπορούμε να μιλήσουμε για συννεφόκαμα ή κουφόβραση, γεγονός που επιβεβαιώνει την άποψη ότι τον Οκτώβριο μπορούμε να βιώσουμε όλους τους καιρούς. Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (17-18/10) θα επικρατήσουν στη χώρα ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Την Κυριακή (19/10) μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα έλθει από τα βόρεια θα προκαλέσει πολύ ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια χώρα. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις προσήνεμες περιοχές και κυρίως στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια.  

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου