Φθινοπωρινή η ρότα του καιρού

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται αργά ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα πάρει περισσότερο φθινοπωρινό χρώμα, καθώς πέρα από τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και θα σημειωθούν ασθενείς κατά βάση βροχές κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Το Σάββατο (4/10) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού αφορούν στη δυτική Ελλάδα, όπου θα επικρατήσουν Ν-ΝΑ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες στο Ν. Ιόνιο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο. Την Κυριακή (5/10) αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Με τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα.            
 

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά –Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου