Ο Άι-Μηνάς δεν μηνάει ο καιρός πως θα κρυώσει

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τους ασθενείς ανέμους και γενικότερα την καλοκαιρία, αν βέβαια εξαιρέσουμε τις τοπικές ομίχλες. Πάντως, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Τυνησία προς τη Ν. Αδριατική θα φέρει αρκετή συννεφιά στη χώρα και ίσως το βράδυ κάποιες βροχές στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, θα στρέψει τους ανέμους στη δυτική Ελλάδα σε Ν-ΝΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (12/11) και κυρίως το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (13-14/11) ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα μας έλθουν από τα δυτικά θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και ιδιαίτερα στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο (15/11) οι άνεμοι θα γίνουν Δ-ΒΔ και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί παντού. Όλες αυτές τις μέρες κάποιες μεταβολές στη θερμοκρασία θα υπάρξουν, αλλά κρύο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο Άι-Μηνάς φέτος δεν μηνάει ο καιρός πως θα κρυώσει. 


Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Πιθανότητα βροχών το βράδυ στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι ΒΑ 2 με 3 μποφόρ Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου