Νοτιάδες, τοπικές ομίχλες και άνοδος της θερμοκρασίας

Η περιοχή μας αρχίζει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στην Ιταλία και την Τυνησία με τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία με αποτέλεσμα την επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού της χώρας το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα είναι οι τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί και η άνοδος της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (7/11) το βαρομετρικό χαμηλό της Τυνησίας θα κινηθεί προς την περιοχή μας και από το απόγευμα θα αρχίσει να επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στη διάρκεια της νύχτας και το Σάββατο (8/11) τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα, οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7 και κατά τόπους στο Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Την Κυριακή (9/11) οι βροχές σταδιακά θα σταματήσουν σχεδόν παντού και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Ήπιος καιρός θα επικρατήσει τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.


Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου