Ακριβοθώρητος τις επόμενες μέρες ο ήλιος

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα το Β-ΒΑ ρεύμα το οποίο τοπικά το Αιγαίο φθάνει τα 7 μποφόρ. Παράλληλα, βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία κινείται αργά ανατολικά, στρέφοντας τους ανέμους στο Ιόνιο σε νοτιοανατολικούς. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), πέρα από τη συννεφιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες, προβλέπονται βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά της Μακεδονίας. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (27-28/11) οι βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους θα ενταθούν και οι άνεμοι την Παρασκευή θα γίνουν σταδιακά ΝΑ σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σαββατοκύριακο (29-30/11) κυρίαρχοι θα είναι οι νοτιάδες οι οποίοι στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.


Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Στη Μακεδονία τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Λίγες χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ΒΔ Αιγαίο και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στον Χορτιάτη. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου