Διήμερο με ψύχρα και βοριάδες που κατευθύνονται προς την έξοδο

Η χώρα προς το παρόν επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του ενισχυμένου Β-ΒΑ ρεύματος στα ανατολικά με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ. Όμως, από το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) θα αρχίσει σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων, οι οποίοι την Τρίτη (4/11) στο Αιγαίο θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές με αποτέλεσμα η ψύχρα τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά να είναι αισθητή. Η Τετάρτη (5/11) θα είναι αρκετά καλή μέρα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν τελείως και στο Ιόνιο θα γίνουν ΝΑ με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Την  Πέμπτη (6/11) οι άνεμοι θα γίνουν νοτιάδες σε όλη τη χώρα με ένταση 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (7-8/11) ο καιρός της χώρας θα επηρεαστεί από ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έλθει από τα Ν-ΝΔ και θα προκαλέσει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις νοτιάδες. Τις λεπτομέρειες για το πόσο και το που θα βρέξει θα τις δούμε τις επόμενες μέρες, αλλά έχω τη γνώμη ότι το χαμηλό αυτό ανήκει στην κατηγορία των ατμοσφαιρικών διαταραχών που τον Νοέμβριο προκαλούν προβλήματα στην περιοχή μας.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.  Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου