Μαΐστρος με αρκετό ήλιο και ψύχρα το πρωί

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κύπρο διατηρεί το Β-ΒΔ ρεύμα στη χώρα μας με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες, και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για τη εποχή επίπεδα. Σημειώνεται, πάντως, ότι νωρίς το πρωί οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά χαμηλές κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (22-23/11) θα είναι σχετικά κρύο με Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 7 Μποφόρ (Αιγαίο) και κάποιες ασθενείς βροχές στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ρεύμα περιοχές. Τις πρώτες 2-3 μέρες της νέας εβδομάδας τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο και το κρύο ιδιαίτερα στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι βροχές θα είναι ασθενείς και βασικά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Σταδιακή μεταβολή με νοτιάδες και βροχές αναμένεται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας, αρχής γενομένης από τη δυτική Ελλάδα.  

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Β. Αιγαίο και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου