Με υγρό και σχετικά ζεστό καιρό έρχεται ο Δεκέμβρης

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες βασικά στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, ομίχλες τις πρωινές ώρες, αρκετή σκόνη από τη βόρεια Αφρική και ασθενείς τοπικές βροχές έρχεται ο Δεκέμβρης και μαζί του ο χειμώνας. Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει από την Τρίτη (2/12), καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα κινηθούν από τα ΝΔ προς τα ΒΑ θα προκαλέσουν αρκετές βροχές και καταιγίδες στη χώρα και θα αρχίσει διολίσθηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα. Πάντως, ως την Κυριακή (7/12) δεν αναμένεται ιδιαίτερο κρύο κι έτσι οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά.

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλό χειμώνα, φίλοι μου


Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΑ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών τη νύχτα προς την Τρίτη. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου