Κάτι μεταξύ φθινόπωρου και χειμώνα

Βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο κινείται Α-ΒΑ,ενώ ένα άλλο χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται νοτιοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στη στεριά ή τη θάλασσα και η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 10 και στα νότια τους 16 βαθμούς. Την Πέμπτη (29/1), τα σημαντικότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (30-31/1), προβλέπεται μεταβολή του καιρού με πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις Δ-ΝΔ ανέμους, άνοδο της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές κυρίως στη Δ. Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Την Κυριακή (1/2), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες.     

  

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Δ. Μακεδονία). Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Πιθανές χιονοπτώσεις στον Χορτιάτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου