Στον αστερισμό των νοτιάδων

Με ένα βαρομετρικό χαμηλό να φεύγει και ένα να έρχεται θα περάσει η νέα εβδομάδα. Επειδή τα χαμηλά αυτά αναμένεται να κινηθούν από τα ΝΔ προς τα ΒΑ, επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με αποτέλεσμα, εκτός των βροχών, να σημειωθούν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και να μεταφερθεί σκόνη από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κυρίως στο δεύτερο μισό της εβδομάδας δεν θα είναι ιδανικές για τα ταξίδια στη στεριά και τη θάλασσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαλάσει κι ο κόσμος. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περιμένουμε 1-2 μέρες ακόμη για να έχουμε καλύτερη εικόνα για την ένταση των βροχών και των ανέμων που θα επικρατήσουν στη χώρα το κρίσιμο για τις μετακινήσεις τετραήμερο Παρασκευή-Δευτέρα (23-26/1).

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

     
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί. Άνεμοι Ν 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί. Άνεμοι Ν 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως το πρωί. Τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν 3 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στο Α. Αιγαίο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου