Με άστατο καιρό οι εκλογές

Βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τον Ατλαντικό προς τη Δ. Μεσόγειο και από εκεί προ τις ακτές της Τυνησίας – Λιβύης. Στη συνέχεια ακολουθούν βορειοανατολική πορεία, φέρνοντας κατά διαστήματα στη χώρα μας βροχές και βορειοαφρικανική σκόνη. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για τη εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (21-22/1), αλλά την Παρασκευή (23/1) το χαμηλό που θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα νοτιοδυτικά θα βαθύνει αρκετά με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ανέμων στα 8 μποφόρ και την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το Σαββατοκύριακο (24-25/1) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους και νοτιάδες το πολύ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

     

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Θράκη και τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου