Από τους βοριάδες και την παγωνιά στους νοτιάδες που έρχονται για να μείνουν

Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) στις περισσότερες περιοχές να επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι να είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία να σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Στα αρνητικά του καιρού ο πρωινός παγετός στα ηπειρωτικά που θα είναι και πάλι παρών. Επισημαίνεται ότι βαθμιαία στα δυτικά και την Κυριακή (18/1) στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με αποτέλεσμα την υποχώρηση της παγωνιάς, την αύξηση της σχετικής υγρασίας και τις τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί. Βροχές αναμένονται ουσιαστικά τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Κυριακής κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στη διάρκεια της νέας εβδομάδας η περιοχή μας θα επηρεαστεί από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα μας έλθουν από τα ΝΔ και θα φέρουν αρκετές βροχές στη χώρα. Με αυτού του είδους την ατμοσφαιρική κυκλοφορία  επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα.       

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

     
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.  Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα στο Β. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και αργότερα Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα Ν 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου