Με άστατο καιρό οι εκλογές

Σκάφη χαμηλών πιέσεων στην Ιταλία-κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ και επηρεάζει τη χώρα μας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά). Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, δεν θα είναι συνεχή. Έτσι, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα αρκετών ωρών κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι από ΝΑ θα γίνουν βαθμιαία ΝΔ με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Οι εκλογές της Κυριακής (25/1) θα γίνουν με άστατο καιρό, δηλαδή με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους, αλλά και διαστήματα βελτίωσης που θα είναι μεγαλύτερα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εκτιμάται ότι στη Δ. Μακεδονία το κρίσιμο υψόμετρο για τις χιονοπτώσεις είναι τα 700 μέτρα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (26-27/1) προβλέπεται νέος κύκλος βροχών, τοπικών καταιγίδων και χιονοπτώσεων, οι οποίες στα βόρεια θα κατέβουν σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο (500 με 600 μέτρα) Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.        

Καλό Σαββατοκύριακο και καλά εκλογικά αποτελέσματα, φίλοι μου


Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ΒΑ καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Διαστήματα βελτίωσης κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Ν-ΝΑ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα ΝΑ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές. Μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες.  Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου