Με κρύο παντού και επιλεκτικές χιονοπτώσεις τα Φώτα

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Τουρκία που προκαλεί βόρειο ρεύμα εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο εορτασμός των Θεοφανείων να γίνει με κρύο σε όλη τη χώρα. Περισσότερο χειμωνιάτικες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (κυρίως στην Αττικοβοιωτία και την Εύβοια), το Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Την Τετάρτη (7/1) θα συνεχιστεί ο ίδιος καιρός, αλλά την Πέμπτη (8/1) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα πέσει η ένταση των βοριάδων και θα ανέβουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Όμως, οι ελάχιστες τιμές της θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός. 

Χρόνια Πολλά, φίλοι μου
         

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (6-1-2015)

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -12 έως 4 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου ΒΔ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 9 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κυρίως στην Εύβοια και την Αττικοβοιωτία. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 6 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Άνεμοι Β 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Αττική:
Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου