Επικίνδυνη κακοκαιρία-εξπρές

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας η επικείμενη μεταβολή του καιρού θα είναι σύντομη, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η έντασή της. Οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) που θα τη συνοδεύουν θα είναι κατά τόπους ισχυρές, η θερμοκρασία θα σημειώσει απότομη πτώση και θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη. Σε ότι αφορά τις βροχές και τις καταιγίδες, στη πρώτη γραμμή της επικινδυνότητας βρίσκονται το Αιγαίο, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου τα παραπάνω φαινόμενα, πέρα από τη μεγάλη ένταση, θα έχουν και σχετικά μεγάλη διάρκεια. Στη βόρεια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να κατέβουν πολύ χαμηλά, αλλά δεν θα έχουν διάρκεια. Επιπλέον, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα), στις περισσότερες βόρειες περιοχές οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν το πρωί και όχι, όπως συνήθως συμβαίνει, νωρίς το απόγευμα. Την Τρίτη (13/1) τα σημαντικά καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ την Τετάρτη (14/1) σταδιακά θα εξασθενήσουν παντού. Τέλος, αρκετά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στη χώρα τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Είναι πολύ πιθανό να χιονίσει  για λίγο και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη για να σταματήσουν κι εκεί ως αργά το βράδυ. Άνεμοι Β-ΒΔ 6 με 8 μποφόρ και νωρίς το πρωί στη Θράκη Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Ήπειρος). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά για να σταματήσουν κι εκεί τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία τις απογευματινές - βραδινές ώρες και στην κεντρική Στερεά τη νύχτα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από βορρά προς νότιο σε Β-ΒΑ 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα χιονίσει στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΑ 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πολύ μικρής διάρκειας τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου