Με χειμωνιάτικο χρώμα ο καιρός ως το τέλος της εβδομάδας

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στη Ρουμανία και τη Ν. Αδριατική κινούνται αργά ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Β. Ελλάδα). Οι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή (20/3) τα καιρικά φαινόμενα βασικά θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή. Το Σάββατο (21/3), γενικά δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΑ ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στη Δ. Ελλάδα. Την Κυριακή (22/3), θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα νοτιάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.


         Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015   
                                        
                      
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στο Β-ΒΔ Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου