Με ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά, προς το παρόν, ο καιρός

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Β. Ευρώπη ως τα Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Ένα χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και δεν θα επηρεάσει την περιοχή μας, προς την οποία μετατοπίζονται οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) λίγες βροχές θα σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα (κυρίως τα ΒΑ), το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ την Τετάρτη (4/3) ο καιρός θα είναι καλύτερος χωρίς βροχές και με περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι και τις δύο μέρες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Την Πέμπτη (5/3) η εικόνα του καιρού θα αλλάξει, καθώς βαθμιαία θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες (6 με 8 μποφόρ) και θα βρέξει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αρχής γενομένης από τη ΒΔ Ελλάδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7/3) ο Μάρτης μας επιφυλάσσει κακοκαιρία με χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τα χιόνια που στα κεντρικά και βόρεια θα κατεβούν σε περιοχές αρκετά χαμηλού υψομέτρου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

 

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ΒΑ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες βροχές στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου