Είναι πολύ νωρίς για σταθεροποίηση του καιρού

Με σχετική καλοκαιρία σε όλη τη χώρα θα αρχίσει το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), αλλά στη συνέχεια, ένα ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί από τα Β. Βαλκάνια νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι Δ-ΝΔ άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 6 και πιθανώς στο ΝΔ Αιγαίο 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς. Την Πέμπτη (2/4), οι τοπικές βροχές στην Α-ΒΑ Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (3/4) δεν προβλέπονται βροχές και οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το Σάββατο (4/4) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση νοτιάδων κυρίως στο Ιόνιο και οι τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Τέλος, την Κυριακή των Βαΐων (5/4)  τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι νοτιάδες και οι τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Καλό μήνα, φίλοι μου


Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ΒΔ τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές τη νύχτα στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 και αργότερα ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου