Με απογευματινή αστάθεια μας αποχαιρετά ο Απρίλης

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για την επικράτηση στην περιοχή μας Β-ΒΔ ρεύματος εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα είναι ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Την Πρωτομαγιά ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Μόνο στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Τα ταξίδια στη θάλασσα θα γίνουν χωρίς προβλήματα ανέμων και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (2-3/5) η απογευματινή αστάθεια θα είναι περιορισμένη και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού της νέας εβδομάδας θα είναι οι πολύ υψηλές για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θερμοκρασίες. 


Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου