Άστατος καιρός με βοριάδες και αισθητή δροσιά

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Β. Ευρώπη ως τα Βαλκάνια κινείται Α-ΝΑ. Παράλληλα, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό κινείται από το Ιόνιο προς το Ν. Αιγαίο. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) θα είναι οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα, οι Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (29/5) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, οι βόρειοι άνεμοι στα δυτικά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Το Σαββατοκύριακο (30-31/5) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και δεν θα λείψουν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και οι βοριάδες σταδιακά θα πέσουν στα 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (1-2/6) δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου