Μαγιάτικες χαλαζοφόρες καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Κρήτης κινείται προς την Α. Μεσόγειο, ενώ ένα άλλο χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται Α-ΝΑ. Το δεύτερο χαμηλό είναι αυτό που το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει στη χώρα βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι, όπως συνήθως συμβαίνει αυτή την εποχή, οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Β-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (28-29/5) ο καιρός θα είναι και πάλι άστατος, με τις βροχές πάντως την Παρασκευή να περιορίζονται στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα. Το Σαββατοκύριακο (30-31/5) και τη Δευτέρα (1/6) οι απογευματινές καταιγίδες βασικά θα περιοριστούν στα ορεινά, οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.   



Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και αργότερα Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και στα ΝΑ 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 4 και το απόγευμα Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 και αργότερα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου