Βόρειοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η χώρα θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Με τους βοριάδες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα ανατολικά και τα βόρεια. Κατά τα άλλα, πρόσκαιροι όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στη ΒΑ χώρα. Το Σαββατοκύριακο (9-10/5) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι στη μεν Δ. Ελλάδα και τη Μακεδονία οι τοπικοί όμβροι και οι καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στη δε υπόλοιπη χώρα οι ενισχυμένοι βοριάδες που στο Αιγαίο την Κυριακή θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Οι παραπάνω καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, στη διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση. 

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι το πρωί στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου