Πολύ πρώιμα μελτέμια

Η χώρα επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα, το οποίο το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα φθάσει κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι τοπικοί όμβροι κυρίως στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και η ψύχρα στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Τετάρτη (13/5) οι βοριάδες, που θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει ως πολύ πρώιμα μελτέμια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, οι όμβροι θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στη Δ. Ελλάδα. Από την Πέμπτη (14/5) ως το Σάββατο (16/5) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Ν-ΝΔ με αποτέλεσμα την άνοδο της σχετικής υγρασίας και της θερμοκρασίας. Εκτιμάται ότι η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι νωρίς το πρωί στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΒΑ 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου