Σαββατοκύριακο με αρκετή ζέστη και υγρασία

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τις χαμηλές πιέσεις στα ΒΔ Βαλκάνια και τις υψηλές πιέσεις στην Τυνησία είναι ευνοϊκή για την επικράτηση ανέμων δυτικών διευθύνσεων στη χώρας μας με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ στα Ν-ΝΔ πελάγη (Θάλασσα Κυθήρων, Δ. Κρητικό και ΝΔ Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο (23-24/5) ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιές βασικά νεφώσεις κατά περιόδους και ίσως μεμονωμένους όμβρους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Τη Δευτέρα (25/5) το ρεύμα στην περιοχή μας θα παραμείνει Δ-ΝΔ με αποτέλεσμα τη διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων, θα περιοριστεί στη Β. Ελλάδα. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (26/5) η χώρα και κυρίως οι Ν-ΝΑ περιοχές της θα αρχίσουν να επηρεάζονται από μια σαχαριανή ύφεση που θα κινηθεί από τις ακτές της Λιβύης προς τη Ν-ΝΔ Τουρκία. Η συγκεκριμένη διαταραχή, που θα στρέψει τους ανέμους σε ΝΑ, θα φέρει αρκετή συννεφιά στη χώρα και ίσως κάποιες λασποβροχές στα νότια. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (27-28/5) ο καιρός γενικά θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοδυτικά.  Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου