Περιορίζεται, αλλά δεν σταματά η θερμική αστάθεια

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία αναμένεται να κινηθεί Α-ΒΑ και δεν θα επηρεάσει σημαντικά τον καιρό της χώρας. Σε ότι αφορά τη θερμική αστάθεια, οι συνθήκες το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) γενικά δεν θα είναι ευνοϊκές κι έτσι οι απογευματινές καταιγίδες (αν εκδηλωθούν) θα περιοριστούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 και στα νησιά τους 27 βαθμούς. Την Παρασκευή (22/5) αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, στη Δ. Ελλάδα θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Το Σάββατο (23/5) οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά, αλλά την Κυριακή και τη Δευτέρα (24-25/5) ο άστατος καιρός θα επιστρέψει στην κεντρική και κυρίως στη Β. Ελλάδα.     

 


Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Ν-ΝΑ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου