Βελτιώνεται ο καιρός

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος στη χώρα και κυρίως στα ανατολικά με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (31/5) καθώς και το τριήμερο Δευτέρα – Τετάρτη (1-3/6) ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ανέμους το πολύ 5 μποφόρ και θερμοκρασίες περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, τις απογευματινές ώρες θα σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα ορεινά Θεσσαλίας, Στερεάς και Πελοποννήσου.

Καλό τριήμερο σε όλους


Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στην ορεινή Δ.  Πελοπόννησο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στην κεντρική Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων νωρίς το πρωί στην Κρήτη. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ΝΑ 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου