Περιορίζεται, προς το παρόν, η αστάθεια

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά της εποχής αυτής και οι συνθήκες γενικά δεν θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών ή καταιγίδων. Σε ότι αφορά τον καιρό της Τετάρτης (24/6), τα νέα στοιχεία θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας και η εξασθένηση των βοριάδων. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (25-26/6) προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο (27-28/6) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν, ενώ ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου