Σε …διακοπές τα μελτέμια

Η πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης στα Β. Βαλκάνια έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική εξασθένηση των Β-ΒΑ ανέμων στην Α. Ελλάδα. Με τα μελτέμια σε …διακοπές γίνεται ευκολότερη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά ανεβαίνει σημαντικά η αισθητή θερμοκρασία. Από αυτής της πλευράς η κατάσταση θα γίνει δύσκολη στο Αιγαίο, όπου λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας προβλέπεται μεγάλη άνοδος του δείκτη δυσφορίας. Κατά τα άλλα, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) όσο και το Σαββατοκύριακο (25-26/7) η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς (ηπειρωτικά) και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Με τις ίδιες συνθήκες θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία τις τελευταίες μέρες του μήνα θα φθάσει τους 42 βαθμούς.    


Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-7-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου