Μελτέμια ως 7 μποφόρ και μικρή υποχώρηση της ζέστης

Υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με αυξημένες τιμές της σχετικής υγρασίας ταλαιπωρούν τους κατοίκους των περισσότερων χωρών της ανατολικής και της νότιας Ευρώπης. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή μας η οποία εξακολουθεί να επηρεάζεται από τους καλοκαιρινούς Β-ΒΑ ανέμους, που είναι περισσότερο γνωστοί ως μελτέμια. Οι βοριάδες, που πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, θα φέρουν αρκετή δροσιά στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και θα καταστήσουν υποφερτή τη ζέστη και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο, οι ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι όμβροι και οι απογευματινές καταιγίδες δεν θα εκλείψουν τη νέα εβδομάδα, καθώς η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα παραμείνει ασταθής. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα μέσα της εβδομάδας. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου