Ανάσα δροσιάς

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη νότια Ρωσία ως τα Βαλκάνια κινείται Α-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα είναι οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικές βροχές που θα σημειωθούν βασικά στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Την Τετάρτη (9/9) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και η στροφή των ανέμων στη Δ. Ελλάδα σε Ν-ΝΑ. Η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων στα δυτικά θα προκληθεί από ένα βαρομετρικό χαμηλό, το πρώτο του φετινού φθινοπώρου, που θα δημιουργηθεί στην κεντρική Μεσόγειο και στη συνέχεια θα κινηθεί Β-ΒΑ. Το σύστημα αυτό την Πέμπτη (10/9) θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το πρωί στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στο Β. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το πρωί. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου