Προς την έξοδο οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες

Η χώρα αρχίζει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), δεν θα λείψουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, αποτέλεσμα των ατμοσφαιρικών μικροδιαταραχών που διατρέχουν τη χώρα κινούμενες από την κεντρική Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα και της απογευματινής θερμικής αστάθειας. Οι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας θα ανήκουν στα όψιμα μελτέμια που θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Με αυτό το δεδομένο, οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές και θα εξασθενήσουν. Επισημαίνεται ότι το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (30/9-2/10) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΑ. Πιθανές καταιγίδες στα παράκτια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου