Δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη η κακοκαιρία

Πεδίο χαμηλών πιέσεων θα επηρεάσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τη χώρα με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, οι οποίες στη Στερεά Ελλάδα-Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Κατά τα άλλα, στο Β-ΒΑ Αιγαίο θα επικρατήσουν ΒΑ άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Το Σάββατο (24/10) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και με την επέκταση των Β-ΒΑ ανέμων σχεδόν σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση παντού. Την Κυριακή (25/10), ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και μόνο στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Σε ότι αφορά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, δεν προβλέπονται βροχές. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα συνεχιστούν στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.  
  

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί στα ΒΑ καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στα νότια ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 6 με 8 μποφόρ και στα νότια Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου