Με βοριάδες και κρύο έρχεται ο Νοέμβριος

Εκτεταμένος αντικυκλώνας (υψηλές πιέσεις) καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Εξαίρεση αποτελούν οι δυτικότερες περιοχές της ηπείρου μας και η κεντρική Μεσόγειος, όπου βαρομετρικά χαμηλά προκαλούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην περιοχή μας, το Σαββατοκύριακο (31/10-1/11), το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Α-ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι στα ανατολικά θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη Δ-ΒΔ Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τη νέα εβδομάδα δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.  

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανώς τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β - ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου