Στη ΒΔ Ελλάδα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία κινείται Β-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει κακοκαιρία στην Ιταλία και τα Δ-ΒΔ Βαλκάνια. Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει και τη χώρα μας με νοτιάδες, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ, και βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στη Δ-ΒΔ Ελλάδα οι βροχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Την Κυριακή (11/10) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, τις δυτικές και βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας και τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, θα στραφούν σε ΝΔ και θα εξασθενήσουν. Τη Δευτέρα (12/10) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές κυρίως στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη (13-14/10) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι ΝΑ 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές στη Β. Αιγαίο και πιθανώς στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου