Ήπιος καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται βορειοανατολικά. Το σύστημα αυτό το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει αρκετή συννεφιά στη χώρα, αλλά οι βροχές που θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι, ΝΑ στο Ιόνιο και ΒΑ στο Αιγαίο, θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο (17/10) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η αύξηση των πιθανοτήτων εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και η μικρή εξασθένηση των ανέμων. Την Κυριακή (18/10) ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με βασική ένταση ανέμων τα 4 μποφόρ και τοπικές ομίχλες το πρωί. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στα δυτικά. Οι ίδιες συνθήκες θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα (19/10).


Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-10-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στην κεντρική και κυρίως στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στο Β. Ιόνιο. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια πιο πυκνές. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου