Κλασικού τύπου νοεμβριανή κακοκαιρία σε δύο φάσεις

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές Τυνησίας-Λιβύης κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες εντάσεως ως τα 8 μποφόρ. Με τους νοτιάδες οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σχετικά υψηλές κι έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά κυρίως της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας. Την Πέμπτη (26/11), με την απομάκρυνση του χαμηλού προς την Μαύρη Θάλασσα, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς και στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι βροχές θα σταματήσουν. Όμως, η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη, καθώς ένα νέο χαμηλό που θα μας έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού, αρχικά στη Δ. Ελλάδα και την Παρασκευή (27/11) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (28-29/11), με τη βαθμιαία στροφή των ανέμων σε Δ-ΒΔ ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.     

       
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και αργότερα στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ και το βράδυ Δ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 5 με 6 και αργότερα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου