Άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό στoν Βισκαϊκό Κόλπο προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ιβηρική Χερσόνησο και τη Ν. Γαλλία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη κυριαρχούν οι υψηλές πιέσεις. Στη χώρα μας η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα παραμείνει και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ευνοϊκή για τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στην Α. Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο (ένταση 5 με 7 μποφόρ). Κατά τα άλλα, δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι ελάχιστες τιμές θα παραμείνουν χαμηλές και στη Δ. Μακεδονία θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, δεν προβλέπονται βροχές ούτε αξιόλογες αλλαγές στη θερμοκρασία. Οι βοριάδες, πάντως, θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου