Επί θύραις μικρή επιδείνωση του καιρού

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα υπάρχει αρκετή συννεφιά κυρίως στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Μάλιστα, είναι πιθανό -κυρίως την Πέμπτη- να σημειωθούν ασθενείς βροχές (ψεκάδες) βασικά στην Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια και τη Β. Κρήτη. Την Παρασκευή (11/12) ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση, καθώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Παράλληλα θα πέσει αισθητά και η θερμοκρασία. Το Σάββατο (12/12) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα.      


Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου